събота, 12 февруари 2011 г.

ТУРСКИ СЛАДКИШ



                                                         

Продукти:

4 яйца
3 кафени чаши захар
1 1/2 супена лъжица какао
2 супени лъжици мляко
1пакетче бакпулвер
3 кафени чаши брашно

За заливката на сладкиша 2 чаени чаши мляко

Продукти за какаовия сос: по малко от една чаша чаена мляко и вода,1 супена лъжица брашно,1 супена лъжица какао,1 чаена лъжичка масло.

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта.Добавят се какаото и 2 супени лъжици мляко.След това, брашното и бакпулвера.Печем в предварително закрята фурна на 150 градуса.Като се изпече го заливаме с 2 чаши студено мляко, оставме да изтине.Разбиваме сметаната и приготвяме какаовия сос.Като изтине кекса разпеделяме първо сметаната и после соса.


Никой не е по- голям от хляба.

2 коментара:

Жани каза...

Здравей,
много интересно предложение за десерт. Обичам комбинацията от шоколадов блат гарнирен с пухкава сметана.
С пожелания за все по- вскусни рецепти!

Eli Georgieva каза...

Здравей,благодаря за хубавите коментари.