четвъртък, 17 февруари 2011 г.

МАСЛЕНКИ


Продукти:

2 яйца, 4 супени лъжици пудра захар,1чаена чаша нетопена свинска мас,1 чаена чаша прясно мляко,3 чаени чаши брашно 1 прах ванилия,канела.

Начин на приготвяне:
2 жълтъка се разбиват добре със захарта.Прибавят се свинската мас,млякото,брашното и ванилията.Замесва се меко тесто.От него се оформят топки с големина на орех.Потапят се в белтък и след това в нарязани орехи.пекат се в умерена фурна.Изпечените масленки се поръсват с пудра захар в която е размесена канела.Моите масленки са без орехи и канела.



                                                 Масленки ІІ вид

Продукти:
 300 гр мас
250 мл швепс или лимонада
 около 500 гр брашно
 2-3 ванилия
   локум

Начин на приготвяне:

От маста, брашното се замесва меко тесто.Правят се топчета големи колкото орех и във всяко се поставя локум.
Нареждат се в тава която не е намазана.Печем до порозовяване.После овалваме обилно в пудра захар.

Дават ли ти яж, гонят ли те- беж.

Няма коментари: