петък, 22 април 2011 г.

Кашник-Смолянска рецепта от кухнята на Иван Звездев


ПРОДУКТИ:

300гр брашно
4 яйца 
15 гр масло
1 пакетче суха мая ( аз използвах и на кубче )
1/2 захар
1 кафена лъжичка сол
и 100 гр сирене, по рецептата на Звездев е без сирене, но децата не го харесаха без сирене.

Приготвяне:

 На дъното на голяма купа слагате маята, захарта,1 лъжичка брашно и една чаша вода.Като се разтвори, прибавят се яйцата, брашното и сол.Получава се кексово тесто.Натрошава ме сиренето и изпипваме в на маслена тавичка.Оставяме да втаса 30 мин. и преди да сложим да се пече слагаме парченца масло.Фурната се затопля на 200* и се пече до златисто.Приготвя се бързо и за закуска е чудесно с чаша айран.Опитайте! А ето и моя кашник :)


Душата не иска нито чай,нито пък кафе,душата иска разговор - кафето е само повод. турска поговорка

2 коментара:

Обзавеждане за баня каза...

Поздравления за това невероятно ястие. Вече няколко пъти го приготвям за закуска на семейството си и когато имаме гости и всички остават очаровани от бързината, която става и най-вече крайният вкус. В комбинация и с айран, типично по български закуската става отлична. Надявам се да ни показвате и други вкуснотийки. За жалост нямам време да гледам кулинарни предавания и затова разчитам на вас в тези блогове да освежите менюто ми.

Neli Georgieva каза...

Zdraveite , radvam se che vi e haresala receptata :D