Ястия с месо

ПИЛЕ С КАРТОФИ

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
1/2 средно голямо пиле,1 глава лук,3-4 супени лъжици олио,1/2чаена лъжичка червен пипер,1 кг. картофи,сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Пилето,нарязано на порции,се вари в солена вода и глава лук до омекване.В тавичка,в която ще се пече ястието,се поставят обелините и едро нарязани картофи,олиото,червение пипер,налива се бульон,който да покрие картофите на половина,и се поставя във фурната.Пече се до омекване на картофите,като междувременно между тях се подреждат парчетата месо.



ПИЛЕ С БЯЛ СОС



Продукти : 1 пиле или 2-  3 бутчета
2 моркова
2 картофа
за соса
 1 яйце
сока от половин лимон
1супена лъжица брашно
1чаена чаша кисело мляко
сол

Приготвяне: В тенджера слагаме месото , покриваме с гореща вода и оставяме да врие.Морковите и картофите нарязваме на кубчета.Прибавяме морковите и след няколко минути и картофите.Когато вече е сварено месото и зеленчуците прибавяме соса,приготвен от яйцето, млякото, брашното и лимоновия сок.Разреждаме леко с горещия бульон за да не се присече


ПАША ПИЛАФ - рецептата е от турски сайт

2 чаени чаши ориз
2 и 1/2 месен бульон
250 гр кайма
2 филийки хляб
1глава лук
2 супени лъжици масло
сол,черен пипер на вкус
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Накисваме измития ориз в топла вода за 30 минути,след това оставяне да се изцеди добре.В тенджера разтапяме маслото и запържваме ориза, заливаме с бульона.
  Приготвяме каймата и правим малки топчета,които пържим в олиото.В дъното на купичка (трябва да е със широко дъно)се подреждат топчетата,след това слагаме ориза и обръщаме в подходяща чиния.И се получава това.