събота, 29 януари 2011 г.

Баница с кайма





продукти:

3 яйца
1 чаена чаша топла вода
1 супена лъжица оцет
около 4 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
250 грама кайма
масло за поливане между корите
4 чаена чаша студена вода





 Начин на приготвяне:



Разбъркваме яйцата със солта и оцета в голяма купа , прибавяме брашното и започваме да месим тестото, ако е нужно прибавяме още брашно.Оставяме да почини  10 минути.През това време приготвяме каймата.В тиган запържваме една глава кромид с малко олио слагаме каймата и разбъркваме докато стане на трохи слагаме подправки черен пипер, червен пипер , доматено пюре една лъжичка, подправки каквито обичаме.
   Да се върнем към тестото.Разделяме го на 6 топки и започваме да точим.
В не много голяма тава намазваме дъното с масло поставяме първата кората,поръсваме  масло и пак кора.Така три кори една след друга.
След това поръсваме каймата и пак три кори като последната я точим по-малка
Нарязваме баницата на квадрати и я слагаме да се пече на 190 градуса.Като се зачерви я поливаме с 4 чаши студена вода .Връщаме я отново във фурната и печем на 170 градуса до изпаряване на водата. Баницата става мека и вкусна.

Ето и резултата.

  с плънка от сирене







Тате носи, мама меси .

Няма коментари: