събота, 5 февруари 2011 г.

Милинки

Продукти за тестото :
Половин кубче мая,1 чаена лъжичка захар,1 чаена лъжичка сол,брашно колкото поеме.
 За поливката :
1 пакетче краве масло, 2 супени лъжици брашно , сол на вкус.

Начин на приготвяне :
Маята се поръсва със захар и се покрива с топличка вода в чашата.След като шупне, чашата се допълва с вода и маята се изсипва в съда, в който ще се меси.
 Разбива се едно яйце и се прибавя една лъжичка сол.Прибавя се брашно - колкото поеме.Меси се меко тесто.От него се късат топчета с големина на орех,овалват се в олио и се нареждат едно до друго в намазана с краве масло тавичка.След като се напълни тавичката топките се сплескват,за да се запълнят празнините.
   Оставят се милинките да втасат. Заливат се с поливка от масло, брашно и сол и се пекат в предварително затоплена фурна.Пожелание може да ги поръсите с пудра захар.





Апетитът идва с яденето.

Няма коментари: